Χαιρετισμός τον Υπουργού Άμυνας κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου

1721

Χαιρετισμός τον Υπουργού Άμυνας κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης

26.11.2010

Λυπάμαι γιατί υποχρεώσεις ανειλημμένες πριν από την ημερομηνία περιέλευσης της πρόσκλησης σας, δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας.
Παρακάλεσα τον   Αρχηγό  του  ΓΕΕΘΑ,  Πτέραρχο κ.   Ιωάννη   Γιάγκο   να  με εκπροσωπήσει   και   να   μεταφέρει  τα  συναδελφικά  μου   αισθήματα  τιμής   και αναγνώρισης προς όλα τα μέλη της Ένωσης σας.

Κοινός μας στόχος είναι η διατήρηση του κύρους και η αναβάθμιση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης που θέλουμε να περιβάλλεται, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, από τις εγγυήσεις λειτουργικής και προσωπικής ανεξαρτησίας που το Σύνταγμα προβλέπει για τους δικαστικούς λειτουργούς.

Όλα όσα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε, τόσο κατά την συνάντηση που είχαμε με τα μέλη του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Αττική, όσο και κατά τη συνάντηση μας με τα μέλη του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, διέπουν τις ενέργειες μας. Μέσα στο 2011, στόχος μας είναι να γίνουν όλες οι αναγκαίες νομοθετικές και λοιπές κινήσεις.

Όπως φυσικά γνωρίζετε, έχει καθυστερήσει η επιλογή του νέου Προέδρου και του νέου Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου από το ΚΥΣΕΑ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρήθηκε αναγκαίο να παρέλθει ένα μικρό διάστημα περίσκεψης που είναι χρήσιμο -πιστεύω- και για το ίδιο το σώμα των λειτουργών της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Η διαδικασία όμως αξιολόγησης, η οποία γίνεται με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, θα ολοκληρωθεί πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε από την Κυβέρνηση και στη διαδικασία επιλογής του νέου Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η παρουσία των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων στη Γενική σας Συνέλευση, θα δώσει, και πάλι την ευκαιρία να καλλιεργήσετε την αναγκαία όσμωση μεταξύ σας ενώ αναμένω -και το λέω ειλικρινά και όχι ως σχήμα λόγου- τις αποφάσεις της Γενικής σας Συνέλευσης, προκειμένου αυτές να ληφθούν υπ’ όψιν ως σημαντικό στοιχείο της διαβούλευσης που κάνουμε για τα θέματα που αφορούν το θεσμό που υπηρετείτε.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης σας και σας παρακαλώ να μεταφέρετε σ’ όλα τα μέλη του Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων τις ευχές μου καθώς και τις ευχές του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για την επιτυχή εκπλήρωση του έργου σας, που είναι θεμελιώδες για την επιβολή των αρχών της νομιμότητας και του κράτους δικαίου στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.